Wie zijn wij?

Wij zijn Peggy & Kevin en samen runnen wij een kleinschalige hobbystal voor konijntjes en cavia's.

Wij houden ons als hobbyfokkers hoofdzakelijk bezig met Nederlandse Hangoor Dwergkonijntjes (NHD) en Kleurdwergen. Al onze dieren zijn raszuiver en zorgvuldig uitgeselecteerd op kleur, afkomst en gezondheid. Recent hebben wij ook een nieuwe foklijn opgestart met Minilops en Duitse reuzen. Pas in het voorjaar van 2023 verwachten wij hun eerste nestjes.

Daarnaast hebben wij ook 2 aparte ruimtes voor onze cavia's: 1 dubbel buitenhok voor onze beren en 1 grote ren voor onze zeugen (+ eventuele jongen). Wij fokken met verschillende rassen : Gladhaar, Borstels, en US Teddy. Onze totaal groep cavia's bestaat uit 10 beren en een 30-tal zeugen, verdeeld over de verschillende rassen. Zo kunnen we ook hier raszuiver blijven werken. Sinds kort is ons stalletje ook uitgebreid met skinny cavia's. Ondertussen werd alvast ons eerste nestje geboren, dd 11/'22.

Waar alles begon met het houden van een koppel caafjes en een koppeltje konijntjes voor de kinderen, wisten deze lieve knaagtandjes onze harten al snel te veroveren. En van 1 koppel kwamen er 2 en daarna ook 3 ..... en toen bood zich een eerste nestje aan. We waren op slag verliefd en helemaal ontroerd door de schoonheid en de puurheid van deze kleintjes en de zorgen van de mama voor haar kroost. 

Uit liefde voor deze diertjes zijn wij daarom ons eigen stalletje opgestart in 2021, in het mooie natuurrijke Engsbergen (Tessenderlo) nabij de 'Asdonken' gelegen in de provincie Limburg (BE).

Ons stalletje werd gaandeweg telkens weer een stukje uitgebreid, zowel bij de konijntjes als bij onze caafjes. Met veel trots kunnen wij medio 2022 melden dat ons stalletje inmiddels zijn maximum capaciteit bereikt heeft.

Bij ons komt u terecht in een kleine stal met in totaliteit ongeveer 50-tal ouderdieren, zowel bij de konijntjes als bij de cavia's. Al deze dieren zijn afkomstig van andere betrouwbare hobbyfokkers of uit eigen foklijnen. Dit stelt ons in staat enkel te fokken met raszuivere en gezonde dieren. Al onze ouderdieren worden jaarlijks gevaccineerd.

Onze prioriteit is en blijft "het welzijn van onze dieren". Zo beperken wij het aantal nestjes tot 2 à 3 nestjes per jaar, per voedster of per zeug. Op die manier krijgt mama steeds voldoende tijd om haar lichaam te laten herstellen en tot rust te komen. In deze periodes mogen zij enkel maar 'konijntje/cavia' zijn. 

Wij willen ons als hobbystal vooral onderscheiden van anderen fokkers door het bieden van een optimale service vóór, tijdens en nà de aanschaf van een konijntje of cavia en vinden het afleveren van volledig gesocialiseerde dieren die 100% handtam en gezond zijn, uiterst belangrijk.

Wij hopen dat we jullie via deze weg kunnen laten kennismaken met AniPals, ons droomstalletje waar we enorm trots op zijn !! 

Heeft u vragen en/of opmerkingen, aarzel dan zeker nooit ons te contacteren.